У житловому багатоповерховому будинку по вул.Вадима Гетьмана, 1-Б, у якому ввечері 30 травня сталася пожежа, облицювальні панелі не відповідали будівельним вимогам і були зроблені із горючих матеріалів.

Про це під час зустрічі з мешканцями будинку повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Анатолій Голубченко.

«На перший погляд там є порушення держекспертизи. У законі написано, що не можна використовувати для панелі будинку, який не штукатуриться, певні види матеріалів, а у будинку на Вадима Гетьмана, 1-Б, такий матеріал чомусь є. Крім того, у зауваженнях написано, що матеріал горючий, однак акт приймання в експлуатацію підписаний, хоча це явне порушення», - сказав Голубченко.

У той же час він підкреслив, що всі ці факти потрібно перевіряти і вивчати.

Голубченко заявив, що столична влада готова підтримати мешканців будинку і зробити все можливе, щоб притягнути до відповідальності винних і зобов'язати структури, які дозволили експлуатувати будинок з порушенням будівельних норм, виплатити компенсації людям.

Як повідомляв ForUm, 30 травня о 21:35 в оперативно-координаційний центр ГУ ДСНС України у м.Києві надійшло повідомлення про пожежу у 25-поверховому житловому будинку по вул.Гетьмана, 1б. Пожежу вдалося ліквідувати о 22:55.
На місці події працювало 65 чоловік особового складу та 20 одиниць основної та спеціальної техніки.

Причиною пожежі став недопалок, який потрапив на будівельне сміття. За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження.

Подібне загоряння у будинку по вул.Вадима Гетьмана, 1б, сталося 18 липня 2012 року. Тоді рятувальникам вдалося загасити пожежу на рівні 23-го поверху.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

333