Голова Верховної Ради України Володимир Рибак упевнений, що вибори у Києві відбудуться відповідно до рішення Конституційного суду, у жовтні 2015 року.

«Конституційний суд нічого не призначав, ніяких виборів. Це не його місія - призначати вибори. Він трактував і Конституцію, і закони, які є в державі, він сказав, що вибори, відповідно до Конституції та законів України, повинні проводитися в останню неділю жовтня 2015 року», - сказав Рибак в інтерв'ю журналістам у п'ятницю, відповідаючи на запитання, як він розцінює рішення КС, який постановив, що вибори до Київради і вибори мера столиці повинні проходити у жовтні 2015 року та чи будуть розглядатися опозиційні проекти постанов щодо призначення позачергових виборів у Києві.

Також спікер зазначив, що КС у своєму рішенні роз'яснив, що вибори, які проводилися до 2010 року у Тернополі та Києві, і, відповідно, закінчується термін повноважень, так само повинні проводитися у жовтні 2015 року, а депутати будуть продовжувати виконувати свої обов'язки, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Він чітко роз'яснив це питання, і ніякого рішення щодо призначення дати виборів він не приймав», - підкреслив Рибак.

При цьому спікер нагадав, що проекти постанов про позачергові вибори розглядає на своєму засіданні Верховна Рада України.

«Ви знаєте, що я вже кілька разів ставив на голосування це питання, але Верховна Рада не приймає рішення», - зазначив спікер. «Ви знаєте, що тепер депутати будуть посилатися на рішення Конституційного суду і будуть тлумачити таким чином, що вибори у Києві будуть у жовтні 2015 року», - сказав спікер.

Як повідомляв ForUm, 30 травня, Конституційний суд ухвалив рішення, згідно з яким вибори депутатів Київради і столичного міського голови повинні проводитися у жовтні 2015 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

289