Наглядові та контролюючі служби проведуть перевірку технічного стану та безпеки всіх дитячих закладів оздоровлення та відпочинку на території Криму. Про це журналістам заявив перший заступник голови Ради міністрів Криму Павло Бурлаков, повідомляє Управління інформаційної політики Ради міністрів АРК.

«Вже дано всі відповідні доручення про перевірку дитячих установ. Перевірка покаже, які там умови, які вживаються заходи щодо забезпечення безпечного перебування дітей», - підкреслив Бурлаков.

При цьому у першочерговому порядку перевірки пройдуть у 15 об'єктах розміщення, які Міністерство курортів і туризму Криму не рекомендувало для відпочинку та оздоровлення громадян. У їхньому числі був і санаторій «Юність».

До перевірок буде залучена міжвідомча робоча група, прокуратура, правоохоронні органи, інспекції та інші.

Як повідомляв ForUm, 10-річна дівчинка загинула і 11-річна перебуває у лікарні з травмами після обвалення балкона санаторію «Юність». Трагедія сталася ввечері 30 травня. Частина балкона обвалилася з 3-го поверху, коли на нього вийшли троє дітей.
Спальний корпус санаторію, де обвалився балкон, побудований в 1906 році.

«Юність» підпорядковується Міністерству охорони здоров'я України.

Міністр курортів і туризму Криму Олександр Лієв стверджує, що санаторій був у «чорному» списку Мінкурортів Криму, здравниця перебуває в аварійному стані, його відомство не рекомендувало туристам відвідувати санаторій.

За словами Лієва, влада Криму 2 роки поспіль просила МОЗ України передати санаторій, який перебуває у жалюгідному стані, у підпорядкування Радміну, але у МОЗ відповіли відмовою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

303