У ході засідання Ради глав урядів СНД у Мінську відбулася зустріч першого заступника міністра закордонних справ України Руслана Демченка з головою Виконавчого комітету, виконавчим секретарем СНД Сергієм Лебедєвим, у ході якої обговорено пріоритети багатостороннього співробітництва, особливу увагу приділено поглибленню співробітництва у рамках зони вільної торгівлі СНД. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

Сторони обговорили економічні питання, стан підготовки угод про вільну торгівлю послугами та про транзит трубопровідним транспортом.

Крім того, окрему увагу приділено подальшій взаємодії з Виконкомом СНД у рамках підготовки до головування України у СНД наступного року.

Зокрема, за результатами зустрічі досягнуто домовленості щодо проведення консультацій між МЗС України та Виконкомом СНД про пріоритети українського головування у 2014 році та планування графіка заходів.

Як повідомляв ForUm, цього року у СНД головує Білорусь. Україна має намір використовувати досвід Білорусі у головуванні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

280