На Раді глав урядів країн СНД підписано низку документів щодо активізації проектів в інноваційній сфері. Про це, як передає кореспондент ForUm'у із Мінська, на прес-конференції заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

За словами прем'єра, сьогодні затверджено низку документів, які визначають співробітництво у рамках Співдружності, в тому числі затверджені міжнародні інноваційні проекти.

Глава уряду уточнив, що їхнє фінансування складе у цілому $190 млн дол з бюджету СНД і $32 млн позабюджетних коштів. «У цих проектах висловили бажання брати участь фахівці російського інноваційного центру «Сколково» і наукові інститути країн Співдружності», - сказав чиновник.

Азаров підкреслив, що сторони домовилися про створення спільного Банку патентів та інновацій, про розробку технологій наноалмазів і мікрокристалічних алмазів, які дозволять створити особливо стійкі ріжучі інструменти. «Також буде йти робота над створенням суперкомп'ютерних центрів у СНД і апаратно-програмного комплексу з управління транспортними коридорами, над запуском космічного прогнозного моніторингу надзвичайних ситуацій», - зазначив прем'єр.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив голові Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України Володимиру Семиноженку розробити і запропонувати на розгляд уряду необхідні пропозиції щодо активізації співпраці з російським інноваційним центром «Сколково».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

282