Присутність України у Євразійській економічній комісії (ЄЕК) Митного союзу як спостерігача буде корисною насамперед для неї самої. Про це міністр з промисловості та АПК ЄЕК Сергій Сидорський заявив у Мінську в ексклюзивному коментарі кореспонденту ForUm'у.

За словами чиновника, будь-яке розширення простору торгівлі і вихід на зовнішні ринки дає МС позитивний ефект. «А присутність України як спостерігача, про що прийняли рішення президенти на минулому засіданні в Астані, корисно буде в першу чергу самій Україні», - зазначив він.

Також він додав, що сьогодні Київ постійно звертається до ЄЕК з пропозиціями піти на деякі поступки і дозволити їй торгувати так, як торгують суб'єкти господарювання у МС. «Це стосується чорних металів, вугілля, у цілому руху українських товарів на нашу митного простору. Тому це для України великий перспективний потенціал, який вона може розкрити при роботі в країнах Митного союзу. Для нас же це більш чітке бачення можливостей майбутньої інтеграції», - сказав Сидорський.

Він уточнив, що в I кварталі 2013 року загальний обсяг інвестицій країн СНД в основний капітал зріс на 3%, вантажних перевезень (без трубопровідного транспорту) - на 1,9%, оборот роздрібної торгівлі - на 5,9%.

Як раніше повідомляв ForUm, сьогодні, 31 травня, прем'єр-міністр Микола Азаров відбув з робочим візитом до Мінська для участі у засіданні Ради глав урядів СНД.

29 травня Президент України Віктор Янукович заявив, що меморандум про участь України в роботі Митного союзу буде підписаний в Мінську 31 травня, під час засідання Ради глав урядів СНД.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

272