Всі шість кандидатів на пост президента Міжнародного олімпійського комітету відмовилися від зарплати у разі свого обрання. Про це повідомив президент МОК Жак Рогге на підсумковій прес-конференції у Санкт-Петербурзі (Росія), де завершилася Міжнародна конвенція SportAccord, у рамках якої пройшло засідання виконкому МОК.

Як повідомляє офіційний сайт МОК, Рогге заявив: «Я дійсно запропонував колегам змінити існуючу систему і запровадити заробітну плату для президента МОК. Я пояснив членам виконкому, чому просуваю цю ідею. Може виникнути така ситуація, що кандидат на пост президента буде дуже молодим і повинен буде забезпечувати свою сім'ю. А коли на тобі лежить вантаж фінансових проблем, ти навряд чи зможеш брати участь у передвиборчій кампанії і бути кандидатом на пост президента МОК. Але всі шість нинішніх кандидатів одноголосно відмовилися від моєї пропозиції і сказали, що готові працювати на безоплатній основі», - повідомляє «УНІАН».

Також чинний глава МОК додав: «Ми будемо продовжувати обговорювати це питання, з часом ситуація може змінитися, і тоді членам виконкому доведеться приймати рішення. Але для цього засідання, для цих виборів і для мого послідовника ніяких змін не буде».

У своєму виступі Рогге також розповів про наступний етап передвиборчих перегонів: «3-4 липня у Лозанні (Швейцарія) відбудеться позачергова сесія МОК. На ній, зокрема, шість кандидатів на пост президента МОК представлять свої передвиборчі програми. На даний момент ми говоримо про шість кандидатів, але, як ви знаєте, висувати кандидатури можна до 7 червня, хоча я не очікую, що відбудеться зміна. Швидше за все, ми продовжимо цю передвиборчу кампанію з шістьма кандидатами».

Нагадаємо, вибори президента МОК відбудеться 10 вересня 2013 року у Буенос-Айресі (Аргентина).

В даний час кандидатами на пост президента МОК є: Сергій Бубка (Україна), Нг Сер Міанг (Сінгапур), Томас Бах (Німеччина), Чінг-Куо Ву (Тайвань), Річард Керріон (Пуерто-Ріко) і Денис Освальд (Швейцарія).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

334