Міністр закордонних справ України Леонід Кожара зустрівся з комісаром Ради Європи з прав людини Нільсом Муйжнієксом, який знаходиться в Україні з робочою поїздкою у зв'язку з участю в міжнародному круглому столі, повідомляє прес-служба МЗС.

Співрозмовники обговорили широке коло питань забезпечення прав та основних свобод людини як в Україні, так і в загальносвітовому контексті. Українська сторона підкреслила важливість мандата комісара РЄ з прав людини для всієї Європи і відмітила особисту активність на цій посаді Муйжнієкса. Свідченням цьому є широка географія візитів комісара, який всього за рік відвідав майже два десятки країн - членів Ради Європи.

Глава українського зовнішньополітичного відомства підтвердив готовність України до подальшої співпраці з комісаром з прав людини в рамках здійснення його мандата.

Як діючий голова Організації з безпеки і співробітництва в Європі, Кожара ознайомив Муйжнієкса з пріоритетами українського головування, перш за все у сфері людського виміру. Міністр привернув увагу співрозмовника до Міжнародної конференції високого рівня, присвяченій темі боротьби з торгівлею людьми, яка відбудеться у Києві 10-11 червня, до участі в якій запрошені експерти Ради Європи.

Кожара висловив надію на плідну співпрацю в галузі прав людини як у рамках участі України в Раді Європи, так і по лінії Рада Європи - ОБСЄ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

225