Чверть бажаючих пройти зовнішнє незалежне оцінювання - випускники минулих років. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на прес-конференції заявила директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева.

«25% зареєстрованих - випускники минулих років, але це не завжди ті, хто хоче поліпшити результат. У нас є стабільний контингент репетиторів, які щорічно реєструються і проходять ЗНО», - сказала вона.

Також, за її словами, серед охочих пройти тестування і студенти 1-2 курсів. Причини різні - хтось хоче перевірити свої знання, хтось розчарувався в обраній професії», підкреслила Зайцева.

На думку чиновниці, держава повинна надавати можливість проходити ЗНО за державний рахунок тільки один раз. «Ви знаєте про щорічні проблеми недофінансування ЗНО. Можливо, це б стало джерелом додаткового фінансування».

Тим часом Зайцева зазначила, що 10% охочих проходити повторне тестування не справляються із завданнями ЗНО й не отримують мінімальні 124 бали.

Нагадаємо, в Українському центрі оцінювання якості освіти запевнили, що зовнішнє незалежне оцінювання 2013 р. для майбутніх абітурієнтів відбудеться своєчасно, за певним графіком:

3 червня - тестування з хімії;

5, 6 червня - української мови та літератури;

8 червня - іноземної мови (англійської, німецької, французької, іспанської);

10 червня - російської мови;

12, 13 червня - математики;

15 червня - географії;

17 червня - всесвітньої історії;

19, 20 червня - історії України;

22 червня - фізики;

25 червня - біології;

27 червня - світової літератури.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

265