Вітчизняне тваринництво продовжує нарощувати показники. І щоб зберегти позитивну динаміку, держава продовжує надавати фінансову підтримку галузі, особливо зайнятим у ній селянам. Так, у регіони вже направлено 63,8 мільйона гривень дотації за збереження та утримання молодняка ​​ВРХ. Ще 3,8 мільйона гривень отримають селяни, фермери та члени кооперативів за здану на забій худобу та свиней. А на відшкодування витрат за доїльні установки в регіони вже направили 3,1 мільйона гривень. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Ми бачимо, що в першому кварталі цього року саме галузь вітчизняного тваринництва показала зростання виробництва. Звичайно, високі показники продемонстрували сільгосппідприємства. Але і селянські господарства теж відзначилися стабільністю в нарощуванні виробництва. І дуже важливо, що цьому сприяли державні програми підтримки, що реалізуються в поточному році. Наприклад, зараз у регіони вже направлено 63,8 мільйона гривень бюджетної дотації за збереження та утримання 162,7 тисячі голів молодняка великої рогатої худоби. І це тільки перший напрямок», - підкреслив міністр.

Другим важливим напрямком, за словами Присяжнюка, залишається відшкодування витрат на закупівлю установок індивідуального доїння. Так, селянам вже направили 3,1 мільйона гривень.

Також міністр зазначив, що цього року було відкрито ще один важливий напрямок, який стимулює розвиток тваринництва. Це - виплата бюджетної дотації селянам, фермерам і членам кооперативів за здану на переробні підприємства худобу та свиней.

«Крім того, що ми зацікавлюємо селян у вирощуванні худоби, ми стимулюємо їх здавати її на переробні підприємства. Так, за кілограм ВРХ у живій вазі держава доплачує 2,5 гривні, а за кілограм свиней - 1-1,5 гривні. І селяни вже відгукнулися на пропозицію держави. Всього за цією програмою в регіони вже направлено 3,8 мільйона гривень за вирощені та продані на підприємства 2,5 тисячі молодняка ​​ВРХ і 4,1 тисячі голів свиней», - зазначив Присяжнюк.

Міністр також нагадав, що цього року в держбюджеті на розвиток тваринництва передбачено 650 мільйонів гривень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

239