Москва закликає ЄС не займатися «перетягуванням канату», а дозволити Україні самій вибрати, вступати їй до Євросоюзу чи в Митний союз, заявив постпред РФ при ЄС Володимир Чижов.

«З боку різних представників Євросоюзу звучать більш різкі оцінки, аж до погано прихованих загроз, що вступ до Митного союзу для України означатиме втрату суверенітету. Ми так не вважаємо. Більше того, ми вважаємо неправильним займатися перетягуванням канату з українським сюжетом і ставити Київ перед якимись дилемами», - сказав він під час відеоконференції Москва - Брюссель, повідомляє РІА «Новости».

«Вирішувати українцям, їхньому керівництву, парламенту, громадській думці. Напевно, їм варто порівняти, хто і що їм пропонує», - сказав Чижов.

За його словами, ЄС пропонує Угоду про асоціацію, але при цьому обставляє її масою умов, у тому числі і стосовно її підписання. «Якщо говорити про перспективу, давайте називати речі своїми іменами, повноправне членство в Євросоюзі Україні ніхто не пропонував, не пропонує і, я впевнений, в осяжному майбутньому не запропонує. Тоді як Митний союз... пропонує Україні повноправне членство з усіма правами та обов'язками», - сказав він.

Як раніше повідомляв ForUm, 29 травня Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв заявив, що Євразійська економічна рада підтримала прагнення України отримати статус спостерігача в його інтеграційних організаціях.

Президент України Віктор Янукович заявив, що меморандум про участь України в роботі Митного союзу буде підписаний а Мінську 31 травня під час засідання Ради глав урядів СНД.

Голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінський заявив, що Україна не може одночасно бути членом Європейського Союзу і Митного союзу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217