Сполучені Штати Америки почали розслідування у справі про визнання України найбільш «піратською» країною, йдеться в повідомленні на офіційному сайті Торгового представництва США.

У рамках розслідування управління Торгового представника США очікує коментарі та зауваження від зацікавлених сторін і планує провести публічні слухання з цього питання 18 липня, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Як повідомляв ForUm, Торговельне представництво США в своєму щорічному спеціальному звіті помістило Україну на перше місце в списку країн, що не забезпечують ефективну правову охорону інтелектуальної власності.

На думку авторів доповіді, Україна очолила список «заслужено» і йшла до цього не один рік. За масштабами використання неліцензійного комп'ютерного забезпечення країна перевершує чи не всі країни, які входять до списку.

Віце-прем'єр-міністр Костянтин Грищенко заявив, що визначення України як одного з основних порушників прав інтелектуальної власності у світі в рамках так званого «Списку 301» не відображає реального стану справ у цій сфері і не враховує зусилля української влади, спрямовані на вдосконалення законодавчої бази і правозастосовчої практики в питаннях інтелектуальної власності.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

625