Міністр юстиції Олександр Лавринович запропонував вирішити проблему переповненості слідчих ізоляторів за допомогою такої схеми: віддати СІЗО в центрі міста підприємцям, які в обмін зобов'яжуться побудувати нові, більш комфортабельні в'язниці, за міською межею.

«Думаю, до тих пір, поки ми не змінимо ситуацію в ізоляторах та інших установах пенітенціарної служби, не матимемо морального права говорити про те, що у нас людина є найвищою цінністю. І що це записано в Конституції. Нам потрібно будувати нові... », - зазначив міністр в інтерв'ю тижневику «2000».

За його словами, йдеться про те, щоб мати можливість вирішити цю проблему не тільки за рахунок державного ресурсу, але і приватного.

«Можна було б ізолятор у центрі великого міста з усіма спорудами віддати за договором якомусь підприємцю», - припустив Лавринович.

«Але в договорі має бути прописано: новий власник зобов'язаний побудувати в іншому місці СІЗО, припустимо, за 20 кілометрів від міста, але тільки в десять разів комфортабельніший і більший за площею, з більш потужними системами захисту і т.д.», - пояснив він.

На думку чиновника, для ув'язнених ізолятора було б краще бути далеко від міста, і люди, які зараз живуть поруч з таким об'єктом, відчують себе спокійніше.

Нагадаємо, за даними Державної пенітенціарної служби, станом на 1 квітня в українських СІЗО утримувалося 26 тисяч 407 осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

183