Центральні японські телеканали почали повномасштабне мовлення з нової токійської телевежі Sky Tree, будівництво якої завершилося трохи більше року тому.

Нова токійська телевежа Sky Tree – найвища, яка стоїть окремо, телекомунікаційна вежа у світі (634 метри), її урочисте відкриття відбулося 22 травня 2012 року. З грудня 2012 року телевізійні канали кілька разів проводили мовлення в тестовому режимі, щоб виявити й усунути можливі неполадки.

Sky Tree вже стала однією з найпопулярніших визначних пам'яток японської столиці. За рік її відвідали більше 6,3 мільйона туристів, це на 20% вище первинних розрахунків. На Sky Tree розташовані два оглядові майданчики на висоті 350 метрів і скляна гвинтова пішохідна галерея на висоті 445 метрів. Частина підлоги на першому оглядовому майданчику виконана зі скла особливої ​​міцності - бажаючі можуть побачити місто прямо у себе під ногами. У похмурий будній день черга в касу займе одну-дві години, а в гарну погоду - близько п'яти годин. Квитки, призначені для завчасного продажу, вже заброньовані до кінця червня, повідомляє РІА «Новости».

Sky Tree - це не тільки вежа теле- і радіомовлення, а й розважальний і торговий комплекс. Він включає в себе океанаріум з 10 тисячами представників морської фауни, планетарій, де демонструються не тільки космічні пейзажі, а й ретроспектива Токіо, а також більше 300 магазинів і ресторанів на площі 52 тисячі квадратних метрів.

У будівництві телевежі, яке почалося у липні 2008 року, брали участь 580 тисяч осіб. Всього на її створення було витрачено 65 мільярдів ієн (близько 634 мільйонів доларів). За перший рік свого існування телевежа принесла керуючій компанії 15,3 мільярда ієн прибутку (близько 150 мільйонів доларів).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

241