Незважаючи на підписання меморандуму про надання статусу спостерігача в Євразійській економічній комісії - виконавчому органі Митного союзу, Україна не змінює свого євроінтеграційного напряму. Про це в ефірі «5 каналу» заявив урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції Валерій П'ятницький.

За словами П'ятницького, у нього немає ніяких сумнівів, що Україна рухається в Європейський союз.

«Я не кажу про членство в Європейському союзі. Ми говоримо про своє місце на великому європейському ринку. Ми укладаємо цю угоду для того, щоб правила присутності українського виробника на цьому ринку були адекватними, і європейського – на українському. Це, фактично, вищий рівень цивілізованості, тому що в цьому випадку ми будемо навіть більше цікаві Росії та іншим країнам світу», - вважає він.

Нагадаємо, 29 травня Президент України Віктор Янукович заявив, що меморандум про участь України в роботі Митного союзу буде підписаний у Мінську 31 травня, під час засідання Ради глав урядів СНД.

Представники Євросоюзу вже не раз заявляли, що Україна не зможе одночасно брати участь і в МС, і в зоні вільної торгівлі з ЄС.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

187