Президент України Віктор Янукович засудив дії тих, хто порушив права журналістів і підняв руку на свободу преси 18 травня в Києві.

Про це Янукович повідомив у коментарі «Інтерфакс-Україна».

«Я категорично засуджую дії тих, хто порушив права журналістів і підняв руку на свободу преси. Як Президент, закликаю відповідні інститути влади дати належну правову оцінку випадку, який стався в Києві 18 травня під час суспільно-політичної акції», - сказав Янукович.

Нагадаємо, 18 травня на вул. Велика Житомирська у Києві виник конфлікт між представниками опозиції і групою невідомих молодих людей спортивної статури, який згодом переріс у бійку. Молоді чоловіки почали кидатися пляшками з водою і камінням. У результаті кілька людей отримали тілесні ушкодження.

Під час інциденту постраждали журналістка «5 каналу» Ольга Сніцарчук і фотограф видання «Комерсант» Влад Содель.

Бійка проходила під час акції опозиції «Вставай, Україно!» (на Софійській площі) і мітингу під егідою Партії регіонів (на Європейській площі). Інцидент стався поряд з будівлею київського главку МВС, однак, за інформацією постраждалих журналістів, правоохоронці, які стояли поруч, ніяк не реагували на події.

20 травня стало відомо, що керівництво ГУ МВС України в Києві призначило службове розслідування з приводу бездіяльності співробітників правоохоронних органів під час інциденту на вул. Велика Житомирська 18 травня.

21 травня міліція затримала жителя Київської області Вадима Тітушка за підозрою в нападі на журналістів під час мітингів.

22 травня Шевченківський районний суд м. Києва звільнив підозрюваного під заставу в розмірі 22 тис. 940 грн.

23 травня у Верховній Раді була створена тимчасова слідча комісія з розслідування фактів нападу на представників ЗМІ 18 травня у Києві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

532