Глава Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемільов підтвердив, що його син Хайсер, який через необережність застрелив людину, страждав психічним розладом і мав схильність до суїциду. Про це він заявив, відповідаючи на запитання про причину дій сина, повідомляє прес-служба Меджлісу.

«З яких причин Хайсер це зробив, він мені так і не зміг відповісти», - сказав Джемільов на прес-конференції.

Він повідомив, що син мав схильність до суїциду.

«Та у нього були проблеми, але я найбільше побоювався іншого, я побоювався, що він може накласти на себе руки. Тому що він і охороні говорив про це, це було п'ять років тому. Погано він себе відчув, працюючи в Таїланді. Ми зрозуміли, що з ним не все гаразд, і ми його лікували в одній з престижних клінік Стамбула. Лікарі винесли діагноз - психічний розлад», - пояснив Джемільов.

Голова Меджлісу переконаний, що на стан здоров'я його сина величезний вплив зробили дитячі спогади і важкі роки, проведені на засланні в Якутії, де Хайсер і народився.

«Я повинен сказати, що ця дитина народилася в Якутії, де я був на засланні. У нього було не дуже звичайне життя. Кілька разів на його очах заарештовували батька, постійні обшуки. Тут була повторна депортація, малюком він побував у камері після арешту батька. Його викидали з дитсадка, як сина ворога держави. Численні безсонні ночі з матір'ю, - пояснив Джемільов. - У нього було відчуття людини, яка постійно обороняється, ізольованої. Мабуть це якоюсь мірою відбилося».

Він також подякував більшості українських ЗМІ за коректність у висвітленні трагедії, що сталася в сім'ї його молодшого сина. «Я відразу хочу висловити вдячність переважній більшості ЗМІ України, тому що я переглянув близько 200 різних публікацій за ці безсонні ночі.
 
Переважна більшість публікацій були дуже коректними. За винятком, звичайно, деяких. Все-таки рівень нашої журналістики в Україні на достатньому рівні», - сказав Джемільов.

Як повідомляв ForUm, 27 травня 2013 року в будинку молодшого сина голови Меджлісу кримськотатарського народу, народного депутата України Мустафи Джемільова стався нещасний випадок. Хайсер Джемільов через необережність з вогнепальної зброї вбив людину.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

427