Рішення КСУ щодо дати проведення виборів депутатів Київради і столичного міського голови є антиконституційним. Про це в коментарі кореспонденту ForUm'у заявив нардеп від фракції ВО «Свобода», перший заступник голови Комітету ВРУ з питань верховенства права та правосуддя Олег Махницький.

«Ми не можемо погодитися з рішенням, оскільки воно антиконституційне. Потрібно змінювати ситуацію, шукати вихід. Адже таке рішення КСУ вводить нас у патову ситуацію», - зазначив він.

На його думку, в даному випадку КСУ повинен був відмовити щодо провадження. «Але замість цього він підтвердив: в Україні відсутня конституційна юрисдикція, і Конституційний суд керується не нормами Конституції, а виконує поставлені йому завдання. Чого тільки варта аргументаційна частина, а саме: «Продовження або скорочення термінів повноважень органів місцевого самоврядування, обраних на позачергових виборах, є тимчасовим заходом». Виходить, що тимчасово можна порушувати Конституцію?», - задався питанням нардеп.
Махницький вважає, що важелем впливу на ситуацію має бути думка євросуспільства, демократичних країн.

Нагадаємо, Конституційний суд України постановив, що вибори депутатів Київради і столичного міського голови повинні проводитися у 2015 році.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

458