Народні депутати і більшість експертів вже фактично змирилися з рішенням Конституційного суду, згідно з яким вибори депутатів Київради і столичного міського голови повинні проводитися у 2015 році. Таку думку в коментарі кореспондентові ForUm'у висловив політолог, голова правління Інституту української політики Кость Бондаренко.

«Це рішення було прогнозованим, оскільки і депутати, і більшість експертного співтовариства вже фактично змирилися з ним. І в кулуарах говорили про те, що не варто очікувати цих виборів у 2013 році. Рішення прийнято, до нього можна по-різному ставитися, але воно остаточне», - зазначив політолог.

Бондаренко вважає, що рішення КС має як позитивні, так і негативні сторони.

«Не буває повністю позитивних або повністю негативних моментів. Негативні сторони цього рішення полягають у тому, що опозиція отримає чималі козирі для оголошення рішень Київради нелегітимними. Будь-яке рішення, прийняте Київрадою, буде піддаватися сумнівам з боку опозиції. Що стосується позитивних моментів, то вибори тепер проходитимуть не у відриві від усієї України», - підсумував він.

Як повідомляв ForUm, сьогодні, 30 травня Конституційний суд ухвалив рішення, згідно з яким вибори депутатів Київради і столичного міського голови повинні проводитися у 2015 році.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

208