Міліція продовжує слідчі дії в кримінальному провадженні за фактами нападу на журналістів 18 травня, в тому числі за участю Вадима Тітушка.

Про це заявив у четвер в.о.начальника Управління по зв'язках з громадськістю (ВЗГ) МВС України Сергій Бурлаков.

«Слідчі дії в рамках кримінального провадження тривають, у тому числі з Тітушком», - сказав Бурлаков.

Він зазначив, що інформація окремих ЗМІ про те, що Тітушко нібито пропав, не відповідає дійсності.

«Про яке зникнення можна говорити, якщо він є підозрюваним? Це навіть не в його інтересах, адже тоді суд може обрати йому зовсім інший запобіжний захід», - заявив представник МВС, повідомляє «Укрінформ».

За його словами, Тітушко виконав рішення суду, вніс заставу і продовжує перебувати в полі зору міліції.

Бурлаков також поінформував, що завершена службова перевірка щодо бездіяльності міліції під час сутичок 18 травня, за результатами якої до дисциплінарної відповідальності притягуються 15 працівників міліції.

У той же час розслідування прокуратури за даними фактами триває.

Нагадаємо, 21 травня міліція затримала жителя Київської області Вадима Тітушка за підозрою в нападі на журналістів під час мітингів 18 травня в Києві.

22 травня Шевченківський районний суд м. Києва звільнив підозрюваного під заставу в розмірі 22 тис. 940 грн, після чого низка ЗМІ поширила інформацію про його зникнення.

МВС також провело перевірку за заявами про бездіяльність міліції під час сутичок, а прокуратура відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст. 367 КК України - «службова недбалість».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

448