Рішення Київради, прийняті після 2 червня цього року, можуть бути визнані незаконними. Таку думку в коментарі ForUm'у висловив народний депутат від фракції «Батьківщина» Володимир Яворівський.

«Власне кажучи, немає ніякої несподіванки в рішенні Конституційного суду про проведення місцевих виборів у Києві у 2015 році. Не тільки для мене, а й для багатьох людей. Вони (судді КС. - Ред.) нібито так довго вивчали дану справу, а насправді придумували варіанти, як це представити публіці», - зазначив депутат.

Він нагадав, що згідно з Конституцією, вибори до місцевих органів влади повинні проходити кожні п'ять років. «Цей термін для Київради закінчується. Пора проводити вибори і набирати інших людей. Але повноваження депутатів продовжуються незаконним чином. Думаю, згодом можна буде подати до суду на всі рішення Київради, які будуть прийняті після 2 червня цього року. Якщо вони будуть визнані незаконними, можна буде забирати землі, які віддадуть після 2 червня до 2015 року, опротестовувати рішення Київради і т.д.», - підкреслив Яворівський.

Як повідомляв ForUm, сьогодні, 30 травня, Конституційний суд ухвалив рішення, згідно з яким вибори депутатів Київради і столичного міського голови повинні проводитися у 2015 році.
Аліна Єремеєва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

421