Уряд Республіки Хорватія прийняв рішення продовжити спрощений порядок поїздок до цієї країни і встановити до 31 грудня 2013 року безвізовий в'їзд для іноземців, у тому числі громадян України, які мають діючу дво- або багаторазову шенгенську візу "С", довгострокову візу "Д" або дозвіл на перебування, виданий будь-якою країною Шенгенської зони. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

На момент виїзду іноземця з території Хорватії зазначені вище шенгенські візи мають бути чинними.

МЗС також повідомляє, що хорватська сторона вживає всіх заходів для оптимізації видачі громадянам України хорватських віз після приєднання Республіки до Європейського Союзу з 1 липня п.р. Це стосується можливості забезпечення розгляду візових клопотань у термін до 5 днів з дня звернення, видачі віз з багаторазовим в'їздом і т.д.

Як повідомляв ForUm, Україна в лютому звернулася до Хорватії з проханням забезпечити максимально короткі терміни і спрощену процедуру при оформленні та видачі віз для українців під час туристичного сезону у 2013 році.

Нагадаємо, Хорватія спростила візовий режим з Україною у 2012 році. 22 грудня 2012 р. уряд Хорватії ухвалив рішення продовжити до дати приєднання країни до ЄС дію рішення про спрощений в'їзд. Приєднання Хорватії до Євросоюзу заплановано на 1 липня, якщо угоду про вступ ратифікують всі країни ЄС.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

751