Конституційний суд, приймаючи рішення про київські вибори у 2015 році, ґрунтувався не на вітчизняному законодавстві, а на доцільності та періодичності місцевих виборів в Україні. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту ForUm'у заявив народний депутат від фракції «УДАР» Павло Розенко.

«Це рішення не стало несподіванкою. Це очікуване рішення й абсолютно політичне. У рішенні немає ніякого посилання на Конституцію і закони України, тільки загальні розмови про доцільність та періодичність виборів, тобто загальні фрази і політичний висновок», - сказав Розенко.

При цьому Розенко нагадав, що у Києва немає міського голови. «Він подав заяву про звільнення. Тоді хто має керувати Києвом до 2015 року? Це не зрозуміло. Хоча в Законі написано, що тут потрібні вибори. Але КС цього не помітив. Очевидно, що влада не виграє вибори в Києві ні за яких умов: ні влітку, що довго обговорювалося, ні восени. Вирішили почекати до кращих часів, а може, щось зміниться до того часу», - вважає він.

Як раніше повідомляв ForUm, 30 травня Конституційний суд ухвалив рішення, згідно з яким вибори депутатів Київради і столичного міського голови повинні проводитися у 2015 році.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

198