За 2012 рік найбільший рівень забруднення повітря, який оцінювався за комплексним індексом забруднення атмосфери (КІЗА), як дуже високий, зареєстрований у п'яти містах України - Одесі, Горлівці, Армянську, Слов'янську та Дніпродзержинську.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії України, оцінка забруднення атмосферного повітря на території України за 2012 рік здійснювалася за даними спостережень, які проводилися в 53 містах на 163-х стаціонарних і двох маршрутних постах державної системи моніторингу гідрометеорологічної служби.

Крім того, високий рівень забруднення відмічений у 19 містах: Києві, Красноперекопську, Маріуполі, Донецьку, Кривому розі, Макіївці, Ужгороді, Рівному, Дніпропетровську, Дзержинську, Рубіжному, Єнакієвому, Лисичанську, Херсоні, Сєверодонецьку, Запоріжжі, Краматорську, Миколаєві та Луцьку, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

При оцінці виділяються чотири рівні забруднення: безпечний, якщо значення КІЗА не перевищують 5, підвищений - 5-7, високий - 8-13 і дуже високий - 14 і вище.

Як повідомляв ForUm, у 2011 р. на кожного українця припало 4,4 т діоксиду вуглецю СО2 і 95,7 кг інших шкідливих викидів в атмосферу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

941