За останні роки українську аграрну продукцію стали купувати майже у всіх куточках світу. Так, нарешті для вітчизняних сільгоспвиробників відкрився шлях до європейських споживачів. Однак, незважаючи на збільшення присутності на ринку ЄС, країни Митного союзу залишаються стабільними покупцями вітчизняної сільгосппродукції. Саме Росія, Білорусь і Казахстан є потужними імпортерами вітчизняної м'ясо-молочної продукції, кондитерських виробів, овочів і т.д.

На думку генерального директора Українського клубу аграрного бізнесу Володимира Лапи, Україна також зацікавлена ​​в посиленні співпраці щодо цукрової галузі.

«Ринки Митного союзу як і раніше дуже важливі для України, зокрема, що стосується експорту продукції тваринництва, в першу чергу сирів і яловичини. Якщо говорити про зацікавленість української сторони, то потенційною сферою співробітництва є спільна робота у виробництві та постачанні цукру», - зазначив Лапа.

Експерт також додав, що для поглиблення співпраці, особливо двосторонньої торгівлі, зараз є всі умови.

«Продовження співпраці в таких умовах цілком логічне. Перевагами співробітництва України саме з країнами Митного союзу в аграрній сфері є схожа система стандартів, а також споживчі переваги», - зазначив Лапа.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

176