Співробітники Польської прикордонної служби у першому кварталі цього року за порушення правил перебування в Польщі та спроби порушення цих правил затримали 315 громадян України.

За даними польських прикордонників, це приблизно на 20%, або на 85 осіб, менше, ніж за аналогічний період 2012 року.

За ці порушення польські прикордонники затримали всього понад 800 іноземців, серед яких, окрім українців, найбільше громадян Росії (більше 130), Білорусі (80) і Грузії (65), повідомляє «УНІАН».

Кількість всіх затриманих іноземців збільшилася в порівнянні з першим кварталом минулого року на 7%.

Громадян України найчастіше затримували на польсько-українському кордоні (більше 40% випадків), на кордоні з Німеччиною (30%) і з Чехією (20%).

За перші три місяці 2013 р. польські прикордонники передали українській стороні 115 громадян України.

Нагадаємо, торік Прикордонна служба Польщі за порушення і спроби порушення правил перебування в країні затримала майже 1,4 тис. українців, що на 200 осіб більше, ніж у 2011 році.

Громадяни України традиційно отримують найбільше польських віз серед усіх іноземців і найчастіше затримуються за порушення правил перебування.

У той же час, з урахуванням кількості віз, які отримують українці, зафіксовані порушення складають мізерну частину: торік Польща видала в Україні понад 640 тисяч віз, а в першому кварталі цього року - 116 тисяч.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

369