Заступник начальника головного управління МВС України в Києві, начальник міліції громадської безпеки Олександр Пасльон був звільнений із займаної посади за власним бажанням, і його звільнення жодним чином не пов'язано з подіями, що відбулися під час акції 18 травня в столиці.

Як повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю ГУ МВС України в Києві, Пасльон ще 16 квітня написав заяву про звільнення за власним бажанням за віком, а наказ про його звільнення вийшов 21 травня.

«Це просто так співпало за часом, і його звільнення не пов'язане з подіями, що сталася 18 травня», - зазначили в столичному главку, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Як повідомляв ForUm, 18 травня вдень на вул. Велика Житомирська в Києві виник конфлікт між представниками опозиції і групою невідомих молодих людей спортивної статури, який згодом переріс у бійку. Молоді чоловіки почали кидатися пляшками з водою і камінням. У результаті кілька людей отримали тілесні ушкодження.

Під час інциденту постраждали журналістка «5 каналу» Ольга Сніцарчук і фотограф видання «Комерсант» Владислав Содель.

Бійка проходила під час акції опозиції «Вставай, Україно!» на Софійській площі та мітингу під егідою Партії регіонів на Європейській площі. Інцидент стався поряд з будівлею київського главку МВС, однак, за інформацією постраждалих журналістів, правоохоронці, які стояли поруч, ніяк не реагували на події.

20 травня стало відомо, що керівництво ГУ МВС України в Києві призначило службове розслідування з приводу бездіяльності співробітників правоохоронних органів.

23 травня в Верховній Раді була створена тимчасова слідча комісія з розслідування фактів нападу на представників ЗМІ 18 травня в Києві.

Заступник начальника слідчого управління ГУ МВС України в Києві Валерій Симон 29 травня повідомив, що за бездіяльність на мітингу 15 міліціонерів притягнуть до дисциплінарної відповідальності.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

239