Будівництво паркінгу в Міжнародному аеропорту «Бориспіль» планують завершити у найближчі півтора року. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, підчас прес-конференції заявив гендиректор ДП МА «Бориспіль» Антон Волов.

«Поточні інвестиції, які найближчим часом належить освоїти аеропорту «Бориспіль» - це паркінг, будівництво якого, сподіваюся, ми продовжимо, і протягом року-півтора завершимо. Вартість, затверджена Кабінетом Міністрів, складає 518 млн грн», - повідомив він.

Він зазначив, що були плани з трансформації та поліпшення цього проекту. В оригіналі у ньому не була передбачена автобусна станція.

«На сьогодні перед терміналом D інфраструктури немає. Ми планували додати цей функціонал у проект паркінгу. Гроші у нас є, облігації випущені, кредити ми взяли, але будувати не могли через бюрократичні процедури. Я думаю, що найближчим часом почне реалізовуватися проект «Повітряний експрес». І цей функціонал автобусної станції, швидше за все на 95%, буде додано до станції «Повітряного експреса», - зазначив Волов.

За його словами, це дозволить забезпечити мультимодальність всього вузла (автобусні, автомобільні та залізничні перевезення - Ред.), яка була запланована спочатку. Він зазначив, що будівництво «Повітряного експреса» буде завершено приблизно в такі ж часові рамки, як і паркінг.

«А поки йтимуть будівництва, певні кошти спрямовуватимуться на зони паркування. Одна вже була побудована, найближчим часом ви її побачите, ще кілька будуть побудовані. Це інвестиції в районі 5-10 млн грн», - підсумував він.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

201