Українські регіони до нового опалювального сезону підготують 24,5 тис. км теплових мереж, замінять 492 км тепломереж. Як повідомляє прес-служба віце-прем'єр-міністра Олександра Вілкула, про це йшлося під час виїзного засідання колегії Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства за участю профільних заступників голів облдержадміністрацій.

Крім того, в рамках підготовки до нового опалювального сезону буде проведено комплекс ремонтних робіт на об'єктах водопостачання та водовідведення: буде відремонтовано 1,5 тис. км водопровідних мереж і 451 км каналізаційних мереж.

Комплексна підготовка також буде проведена на 2 тис. водопровідних насосних станціях, 2,5 тис. каналізаційних насосних станціях і т.д.

Як наголошується в повідомленні, у сфері теплопостачання до нового опалювального сезону буде підготовлено 24,4 тис. котелень. Також буде проведена реконструкція 647 котелень. Зокрема, замінять 1 тис. котлів у котельнях і капітально відремонтують ще 1 тис. котлів, з метою скорочення споживання газу.

Крім того, до зими комплексно підготують 205 тис. будинків. Зокрема, будуть проведені ремонтні роботи покрівлі 32,5 тис. будинків, замінено опалювальні системи майже 70 тис. будинків, промиті опалювальні системи близько 36 тис. будинків.

«Всі паспорти та акти готовності об'єктів повинні бути підписані до 1 жовтня. Це персональна відповідальність керівників регіонів», - сказав Вілкул.

Як повідомляв ForUm, прем'єр-міністр України Микола Азаров у кінці квітня розпорядився почати підготовку до наступного опалювального сезону.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

190