Влада розраховує на економічне зростання в Україні у 2013 році, незважаючи на ослаблення зовнішніх ринків збуту продукції. Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі у четвер з віце-президентом Європарламенту Яцеком Протасевичем, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«Економіка України переживає значні труднощі, які перш за все пов'язані з ослабленням наших зовнішніх партнерів, у тому числі і Євросоюзу, оскільки рецесія в ЄС впливає на наш товарообіг - він зменшується. Уповільнення темпів зростання в Азії також впливає на наші традиційні ринки. Ми сподіваємося виправити ситуацію і до кінця року вийти на економічне зростання», - зазначив Азаров.

Протасевич у свою чергу подякував Азарову за підтримку місії Пета Кокса та Олександра Кваснєвського. «Від імені президента Шульца я хочу подякувати вам за вашу щиру підтримку місії Кваснєвського-Кокса», - сказав він.

«Місія Кваснєвського-Кокса - це унікальна місія. Вона використала всі свої можливості, на мій погляд, на 100 відсотків. Вони 15 разів зустрічалися з Президентом України, 15 разів вони зустрічалися з прем'єр-міністром, вони багато разів зустрічалися з представниками опозиції і Юлією Тимошенко», - зазначив прем'єр-міністр України.

Азаров, серед іншого, запросив президента ЄП Мартіна Шульца відвідати інвестиційну конференцію «Україна і партнери», яка пройде в Києві 13-14 червня.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович заявив, що зростання економіки можливе завдяки модернізації промисловості, впровадженню інновацій та виготовленню продукції з високою доданою вартістю.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

194