У Санкт-Петербурзі пройшла презентація медалей, які вручатимуться переможцям і призерам Олімпійських ігор 2014 року в Сочі.

В урочистій церемонії взяли участь голова оргкомітету «Сочі-2014» Дмитро Чернишенко та олімпійська чемпіонка Світлана Журова.

Вага олімпійських медалей складе від 460 до 531 грама в залежності від їхнього достоїнства. «За допомогою гравіювання на нагороди нанесено фірмову «клаптикову ковдру»- образ Ігор 2014 року - символізує різноманіття культурних традицій російських народів. Незвичайне поєднання металу і полікарбонату надає виробам легкість і самобутню красу», - розповів Чернишенко.


 
На лицьовій стороні медалі зображені олімпійські кільця. На зворотному боці - назва виду змагань англійською мовою і емблема Ігор Сочі 2014. Нагороди для призерів Паралімпіади майже не відрізнятимуться від олімпійських.

 
На Олімпіаді в Сочі буде розіграно 98 комплектів нагород у 15 видах спорту. Всього до Ігор-2014 буде виготовлено 1300 медалей. На покриття золотих медалей піде три кілограми чистого золота.

Зимова Олімпіада в Сочі пройде з 7 по 23 лютого 2014 року. Паралімпійські ігри пройдуть з 9 по 16 березня 2014 року.

За матеріалами «ИТАР-ТАСС», «Лента.ру»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

561