Сьогодні, 30 травня, торговці стихійного ринку по вул.Електротехнічній побили співробітників бригади з обслуговування водомірних вузлів Розрахункового департаменту ВАТ АК «Київводоканал ».

Як повідомляє прес-служба «Київводоканалу», один із трьох членів бригади доставлений до лікарні з травмами середньої тяжкості, двоє інших зараз дають свідчення у Деснянському районному управлінні УМВС України у м. Києві.

Інцидент стався вранці, близько 09:00, під час слідування бригади на завдання. Виїхавши з території Розрахункового департаменту, службова машина відразу потрапила у довгий затор, після чого, подолавши кілька десятків метрів, опинилася перед торговими лотками, розставленими прямо поперек проїжджої частини, що виключало можливість подальшого руху автотранспорту.

 
 
Вийшовши з-за керма, водій звернувся до торговців з проханням прибрати з дороги машини, з яких ведеться продаж плодово-овочевої продукції. Відмовившись виконувати прохання водія, продавець нецензурно вилаявся. Зварювальник та слюсар, які перебували в автомобілі, приєдналися до водія, намагаючись переконати продавця звільнити проїжджу частину.
 
 
Після цього торговці стихійного ринку в кількості близько 30 осіб стали з усіх боків оточувати працівників бригади і завдавати їм тілесні ушкодження. У результаті зварювальник отримав травми обличчя та внутрішніх органів і був доставлений бригадою швидкої допомоги в Олександрівську клінічну лікарню з тяжким пошкодженням ока. Слюсарю і водієві було надано медичну допомогу, їх доставили до районного відділу міліції для дачі свідчень.
 
 
 
У компанії зазначили, що за останній рік це вже третій подібний випадок фізичного насильства над співробітниками. Так, 12 червня 2012 року один із торговців ринку вдарив по обличчю співробітницю абонентського відділу. На початку поточного року напад було скоєно на сина однієї із працівниць Розрахункового департаменту, який слідував до матері на роботу. В обох випадках прокуратурою було відмовлено у порушенні кримінальної справи без об'єктивних причин.

«Протягом останніх трьох років керівництво «Київводоканалу» неодноразово зверталося до голови КМДА Олександра Попова та начальника управління прокуратури м. Києва з проханням посприяти у вирішенні проблем, пов'язаних з несанкціонованим розміщенням ринку плодово-овочевої продукції по вул.Електротехнічній. Після кожного подібного звернення на деякий час ситуація на під'їзді до Розрахункового департаменту поліпшувалася - проводилися рейди ДАІ, торгівля тимчасово припинялася. Але кожного разу «підприємницька діяльність» з властивим їй хамством і беззаконним свавіллям відновлювалася всього через кілька днів», - зазначили у Товаристві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

287