На сьогоднішній день Україна продовжує активно поставляти зерно на зовнішні ринки. Так, з початку 2012/2013 маркетингового року станом на 28 травня вітчизняні аграрії відправили за кордон понад 21,6 мільйона тонн зернових. А це на 2 мільйони тонн більше, ніж за аналогічний період минулого маркетингового року. Отже, Україна активно збільшує свою присутність на світовому зерновому ринку, підтверджуючи свої лідерські позиції, повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Нещодавно на Міжнародному зерновому форумі, що проходив на «АГРО-2013», провідні міжнародні гравці на ринку зерна відзначили зростаючу роль України у вирішенні цього питання. Тому важливо, що з кожним роком Україна нарощує експорт зернових, підтверджуючи свої лідерські позиції. Так, станом на 28 травня вітчизняні аграрії відправили за кордон понад 21,6 мільйона тонн зернових. А це на 2 мільйони тонн більше, ніж за аналогічний період минулого маркетингового року», - підкреслив Присяжнюк.

Міністр нагадав, що за прогнозами економістів ФАО, до 2021 року Україна вийде на 6 місце у світі з експорту пшениці та на 3-е - з експорту фуражних зернових, зокрема, кукурудзи.

«Ми вже підтверджуємо це позитивною динамікою експорту вітчизняного зерна. Так, пшениці ми вже поставили на зовнішні ринки понад 6,6 мільйона тонн. Тобто майже на 2 млн тонн більше, ніж торік. Високі показники експорту зберігає і кукурудза - її вже відправили за кордон понад 12,6 мільйона тонн», - повідомив глава відомства.

Також Присяжнюк додав, що в Україні продовжують посилено працювати над підвищенням врожайності, щоб наростити обсяги врожаю.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

148