Державна підтримка дітей з особливими потребами є одним із пріоритетних напрямів соціальної політики уряду. Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов у ​​ ході візиту до благодійного Фонду реабілітації дітей-інвалідів «Майбутнє», який він відвідав у рамках робочого візиту в Одеську область разом з міністром соціальної політики Наталією Королевською.

«Діти-інваліди потребують особливої ​​ соціальної уваги та першочергової підтримки з боку держави. Ці питання, згідно з соціальними ініціативами Президента, є пріоритетним напрямом діяльності уряду у сфері соціальної політики. Поступове впровадження європейських стандартів життя для цієї категорії громадян є нашим завданням», - цитує слова Арбузова його прес-служба.

Він додав, що реабілітації дітей з особливими потребами приділено серйозну увагу у програмі соціальних ініціатив Президента України. Тому це питання перебуває під особистим контролем Віктора Януковича.

Також Арбузов висловив щиру подяку працівникам Фонду «Майбутнє», які щодня надають професійну підтримку людям з обмеженими можливостями. На прохання керівництва Фонду він пообіцяв посприяти у питанні забезпечення установи необхідним реабілітаційно-лікувальним обладнанням. Зокрема, Фонд потребує додаткових насадок для пристроїв LokomatPro та купівлі ще одного такого пристрою в наступному році.

Арбузов дав відповідне доручення Королевській і пообіцяв згодом повернутися до Одеси і перевірити, як його доручення було виконане.

Слід зазначити, що Благодійний Фонд «Майбутнє» має багаторічний досвід у питаннях лікування та реабілітації дітей-інвалідів. Завдяки професіоналізму його співробітників більше 24 тисяч дітей отримали необхідну допомогу. Так, минулого року в закладі пройшли курс лікування 1934 дитини.

У жовтні 2012 року у Фонді було встановлене реабілітаційне обладнання LokomatPro, придбане Мінсоцполітики за рахунок коштів державного бюджету (5,47 млн грн). У 2013 році також планується придбання обладнання для реабілітації дітей, хворих на дитячий церебральний параліч.

Довідка

У рамках соціальних ініціатив Президента реалізується низка заходів, спрямованих на допомогу дітям-інвалідам. Зокрема:

• У 2013 році всі діти-інваліди будуть забезпечені необхідними засобами реабілітації на 100%.

• Планується збільшення в півтора рази надбавки на догляд за дитиною-інвалідом з виключно високим ступенем втрати здоров'я (з 50% до 75% прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку). Збільшені розміри виплат отримають більше 15 тис. сімей, в яких виховуються діти-інваліди з тяжким ступенем втрати здоров'я.

• Планується збільшення майже на 900 грн допомоги дітям-інвалідам із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають під опікою і піклуванням. Після відповідного підвищення ці діти отримають сумарно 2,8-3,3 тис. гривень допомоги.

• На базі установ системи соціального захисту йде процес створення відділень з надання послуг денного догляду для дітей інвалідів. Це дасть можливість батькам працювати, а дітям отримувати належні послуги і адаптуватися до суспільного життя.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

179