Україна володіє значним потенціалом для виробництва біоетанолу. Для цього в нашій країні є відповідна сировинна база і підприємства. Зокрема, цукрові заводи можуть займатися виробництвом не тільки солодкого продукту, а й біопалива. Для цього заводам необхідно диверсифікувати виробництво, щоб залежно від кон'юнктури ринку виробляти той чи інший продукт. Про це заявив директор Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків НААНУ Микола Роїк.

«Цукрова галузь виробляє більше продукції, ніж споживається всередині країни. Тому, щоб виробники не зазнавали збитків, коли ціна на цукор невисока, необхідно перепрофілювати цукрові заводи. Залежно від ситуації на ринку підприємці зможуть вибрати - виробляти біоетанол або цукор», - зазначив Роїк.

Він також додав, що цього року посівні площі не збільшили, але врожайність з них зростатиме. Тому і в поточному році, враховуючи ще й перехідні залишки, знову можливе перевиробництво.

«А це непозитивно, навіть з економічної точки зору. Тому вчені радять прискорити перепрофілювання цукрових заводів на виробництво біоетанолу. Це дасть їм друге життя і зробить цукрову галузь більш прибутковою», - підсумував директор Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків НААНУ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

166