В Україні постійно збільшується кількість зібраного врожаю з гектара площі. Зокрема, зростає врожайність цукрових буряків та гречки. Тому аграрії можуть скорочувати посівні площі під ними. І це ніяк не вплине на продовольчу безпеку країни, адже майбутнього врожаю цукрових буряків та гречки разом з їхніми перехідними запасами буде достатньо для українців. Про це повідомив виконавчий директор Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Олександр Вержиховський.

«Не можна відштовхуватися від обсягу посівних площ цукрових буряків та гречки як чинника оцінки врожаю. Адже вчені постійно працюють над підвищенням врожайності насіння. Тому в Україні постійно збільшується кількість зібраного врожаю з гектара площі. Так, країна вже входить до п'ятірки країн світу за темпами нарощування врожайності. Адже інтенсифікація виробництва дозволяє скорочувати посівні площі», - зазначив експерт.

Також Вержиховський додав, що у 2012 році врожайність цукрових буряків склала 407 центнерів з гектара. Тоді як у 2000 році вона становила 187 центнерів з гектара.

Що стосується забезпечення українців цукром та гречкою, то експерт зазначив, що поки немає ніяких підстав для занепокоєння з приводу забезпечення. Адже майбутній урожай і перехідні залишки повністю задовольнять внутрішню потребу у цих продуктах.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

193