Товариська гра зі збірною Камеруну допоможе українським футболістам отримати ігрову практику перед матчем відбіркового турніру до чемпіонату світу 2014 року зі збірною Чорногорії. Про це в ході прес-конференції заявив головний тренер національної збірної України Михайло Фоменко.

«Гра дуже важлива і для нас, і для нашого суперника. Зараз у нас кожна гра, як остання. Єдиний недолік - матч відбудеться тоді, коли чемпіонат України вже закінчився. Не всі футболісти зуміли виконати завдання, які стояли перед їхніми клубами. Це позначилося на психології. Але життя є життя. Спробуємо щось змінити. Дасть Бог, за час підготовки хлопці будуть «живі і здорові». Оцінимо стан їхньої готовності і під час товариського матчу», - цитує його слова прес-служба ФФУ.

Фоменко підкреслив, що практично всі футболісти Камеруну представляють європейські клуби - команди Франції, Іспанії. «Про рівень майстерності гравців свідчить той факт, що вони неодноразово грали на чемпіонатах світу, першості Африки. Пройшли школу європейського футболу. Камерун - команда хорошого рівня. Постараємося, щоб обійшлося без травм», - сказав тренер.

За його словами, Камерун грає дещо в іншій манері, ніж Чорногорія. «Завдання номер один - отримати ігрову практику. Якщо гравці суперника представляють європейські чемпіонати, в плані фізики вони готові дуже добре», - підсумував Фоменко.

Головним арбітром товариського матчу національних збірних команд України та Камеруну, який відбудеться 2 червня в Києві, призначений 40-річний арбітр із Росії Владислав Безбородов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

236