Україні нічого робити у Митному союзі на тих умовах, які сьогодні пропонує Росія. Про це в ефірі «5 каналу» заявив радник Президента України Володимир Зубанов.

«Всім зрозуміло - і політикам, і господарникам, - що на тих умовах, які існують у Митному союзі, Україні там нема чого робити. Тому що дійсно, статути, ця Євразійська комісія, яка є виконавчим органом, там Росія має більшість голосів під час прийняття будь-якого рішення», - сказав Зубанов.

Він також зазначив, що за інформацією політиків та експертів, після вступу України до Митного союзу, ціна на газ може скласти 350 доларів.

«Насправді, потім будуть вирішувати у цій комісії, скільки газ коштуватиме, може, сьогодні і 250, а за півроку скажуть: хлопці, ситуація змінилася - буде по 450 доларів. Приклад Білорусі показує, що від ГТС позбулися, газ отримали більш-менш дешевий, минув один рік, і газ для Білорусі зараз - тяжке ярмо для їхньої економіки, оскільки Росія підняла ціну, адже вона вирішує питання», - сказав радник Президента.

Тому, як зазначив Зубанов, ніякого рішення про вступ України до Митного союзу на таких умовах бути не може.

Як раніше повідомляв ForUm, 29 травня Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв заявив, що Євразійська економічна рада підтримала прагнення України отримати статус спостерігача в її інтеграційних організаціях.

Президент України Віктор Янукович заявив, що меморандум про участь України в роботі Митного союзу буде підписаний в Мінську 31 травня, у час засідання Ради глав урядів СНД.

22 травня Кабінет Міністрів схвалив меморандум про статус України в МС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

522