Україна в цьому році очікує залучити близько 549 млн доларів міжнародної технічної допомоги. Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Як наголошується у повідомленні, за даними посольств і представництв країн-донорів, у 2012 році Україні фактично було виділено 485,21 млн дол такої допомоги.

Загалом на сьогодні в Україні впроваджується 249 проектів міжнародної технічної допомоги загальною контрактною вартістю понад 3 млрд дол (станом на 1 травня).

Як нагадують у Міністерстві, міжнародна технічна допомога надається Україні на безоплатній та безповоротній основі країнами-донорами та міжнародними організаціями з 1992 року практично в усіх сферах економіки та суспільного життя.

Співпраця в цьому напрямі здійснюється з 15 країнами, Європейським Союзом і більше 20 міжнародними організаціями. Найбільшими донорами для України були і залишаються США і Європейський Союз. Також донорами є Канада, ФРН, Нідерланди, Швеція, Швейцарія, Японія, Данія, організації ООН, Всесвітній банк, ЄБРР та ін.

За всі роки співробітництва донорами виділено понад 8 млрд дол допомоги.

Основні напрями надання технічної допомоги: підвищення рівня ядерної та радіаційної безпеки, охорона довкілля, покращення інвестиційного клімату, розвиток підприємництва і конкуренції на внутрішньому ринку, модернізація муніципальної інфраструктури та транспорту, розвиток фінансового ринку, банківського, сільськогосподарського секторів тощо.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

145