У Європейській комісії заявляють, що співпраця України з Митним союзом не повинна зашкодити можливості підписання Угоди про асоціацію, а також не повинна суперечити майбутнім зобов'язаннями Києва у рамках Угоди про асоціацію.

«Ми нагадуємо про нашу позицію стосовно того, що будь-яка форма співпраці України і Митного союзу не повинна суперечити майбутнім зобов'язанням України у рамках Угоди про асоціацію, включаючи глибоку і всеосяжну зону вільної торгівлі, і не повинна зашкодити можливості її підписання», - йдеться у коментарі представника європейського комісара з питань розширення та європейської політики сусідства Штефана Фюле Пітера Стано, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Як раніше повідомляв ForUm, президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв заявив, що Євразійська економічна рада підтримала прагнення України отримати статус спостерігача у її інтеграційних організаціях.

Президент України Віктор Янукович заявив, що меморандум про участь України в роботі Митного союзу буде підписаний в Мінську 31 травня, під час засідання Ради глав урядів СНД.

22 травня Кабінет Міністрів схвалив меморандум про статус України у МС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

256