У Франції відбулося перше офіційне гей-весілля. Молодята - Венсан Отан (ліворуч) і Брюно Буало були знайомі до весілля більше 6 років.

Двоє французів стали першою в країні офіційно зареєстрованою подружньої гей-парою - через кілька днів після того, як президент Франсуа Олланд підписав закон про легалізацію одностатевих шлюбів.

Венсан Отан і Брюно Буало одружилися у південному місті Монпельє на тлі суворих заходів безпеки. Церемонію одруження провела мер Монпельє. Проголосивши пару "чоловіком і чоловіком", вона назвала одностатеве весілля знаком загальної рівноправності.

40-річний гей-активіст Венсан Отан та його 30-річний партнер Брюно Буало познайомилися у 2006 році, повідомляє «ВВС».


 
На весільну церемонію були запрошені 600 гостей і акредитовано близько 150 представників ЗМІ.

У Монпельє посилені заходи безпеки - з побоювань, що крайні праві спробують зіпсувати свято винуватцям урочистості та гостям.

Нагадаємо, минулої неділі щонайменше 150 тисяч демонстрантів вийшли на вулиці Парижа з засудженням закону про одностатеві шлюби.

За даними опитувань, одностатеві шлюби підтримують близько 60% французів, а усиновлення дітей гей-парами - близько половини.

Як повідомляв ForUm, 18 травня Президент Франції Франсуа Олланд підписав закон про легалізацію одностатевих шлюбів та усиновлення дітей гомосексуальними парами, схвалений раніше Конституційною радою.

Легалізація гей-шлюбів була одним із пунктів передвиборчої кампанії Олланда і Соціалістичної партії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

449