Сполучені Штати вимагають від радикального ліванського руху «Хізбалла» негайного виведення її бойовиків із сирійській території, заявила офіційний представник держдепартаменту США Дженніфер Псакі.

«Це (присутність бойовиків «Хізбалли» у Сирії - Ред.) є неприйнятною і вкрай небезпечною ескалацією (конфлікту - Ред»). Ми вимагаємо, щоб «Хізбалла» вивела своїх бойовиків із Сирії негайно», - сказала вона на брифінгу у відомстві.

Як відомо, бойовики «Хізбалли» з Лівану беруть участь у бойових діях у Сирії на боці урядових військ.

Лідер ліванської «Хезболли» шейх Хасан Насралла визнав, що бойовики руху воюють на боці сирійського президента Башара Асада, і заявив, що його підрозділи братимуть участь у конфлікті в Сирії до «переможного кінця», передає «Інтерфакс-Україна».

У телевізійному зверненні Насралла попередив, що у разі, якщо владу у Сирії захоплять ісламісти-сунніти, це стане серйозною загрозою для всього Лівану - як для християн, так і для мусульман - і сунітів, і шиїтів.

Він підкреслив також, що шиїтський рух «Хізбалла» ніколи не стане на бік сирійської опозиції, яку, як підкреслив шейх, підтримують США і Ізраїль.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

215