Італія розглядає можливість заміни Києву 200 м'ясочервоних каштанів «Бріотті», які були висаджені на Хрещатику. Про це йдеться в офіційному листі-відповіді італійської сторони Києву.

Італійська сторона наголошує у листі, що ситуація, яка склалася, вкрай неоднозначна, і їм знадобиться деякий час, щоб розібратися у всіх етапах проведеної роботи.

Також у листі зазначено, що вони розглядають варіант заміни посадкового матеріалу.

«Ми серйозно зацікавлені у вирішенні цієї ситуації. Цінуючи вашу репутацію та репутацію нашої компанії і беручи до уваги громадську думку, ми розглядаємо варіант заміни рослин ... у кількості 200 штук», - сказано у листі.

Поставка може бути здійснена, починаючи з осені поточного року і до весни 2014 року, а також зі значною знижкою.

Також італійська сторона має намір найближчим часом відправити свого представника до Києва.

«Жалкуємо про ситуацію, яка склалася, і найближчим часом відрядимо нашого представника в Київ», - йдеться у листі.

Висаджені раніше каштани на Хрещатику, у разі заміни італійською стороною іншими саджанцями, будуть пересаджені в інші місця у місті, а на Хрещатику планується висадити м'ясочервоні «Бріотті».

Як повідомляв ForUm, 17 травня прокуратурою Києва було розпочато перевірку з приводу закупівлі столичними чиновниками каштанів сорту «Бріотті».

Прокуратура встановила факти розтрати та привласнення бюджетних коштів на суму майже 1 млн грн при закупівлі каштанів сорту «Бріотті» столичними чиновниками.

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов доручив відсторонити від займаної посади директора «Зеленбуду» Шевченківського району Олександра Цимбалюка за скандал з купівлею каштанів сорту «Бріотті».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1014