Лідер меджлісу кримських татар, депутат Верховної Ради України Мустафа Джемільов заявив, що його молодший син Хайсер, який підозрюється в убивстві друга сім'ї - Февзі Едемова, раніше лікувався від психічного розладу і пробував наркотики.
Про це Джемільов повідомив на прес-конференції у Сімферополі в середу ввечері.

«У нього були проблеми (з психікою). Я найбільше побоювався іншого: що він накладе на себе руки. Він погано почувся, працюючи у Таїланді (близько п'яти років тому), почав дзвонити, говорити якісь нісенітниці. Я швидко вжив заходів, щоб його привезти сюди (в Україну). Тоді у нього почалися розмови, що моєму життю загрожує небезпека, щоб я не їв осторонь, їв тільки те, що мати готує (мається на увазі дружина Мустафи Джемільова), а охороні говорив, що його дні пораховані, і він просить, щоб зі мною було все добре. Ми зрозуміли, що тут не все гаразд, і ми його лікували в одній із престижних клінік Стамбула. Лікарі винесли діагноз «психічний розлад», - сказав Джемільов.

За його словами, син розповів медикам, що у Таїланді пробував марихуану, психіатр вважав, що розлад не пов'язаний із вживанням наркотиків, передає «УНІАН»

«Лікар приписав ліки, сказав приймати в домашніх умовах, при загостренні, говорив, що це все пройде, але буде потрібно кілька років. Ми сподівалися, два роки тому він одружився, ми думали, що все піде нормально, але...», - сказав лідер меджлісу.

За його словами, рідні не помічали за Хайсером, що в останні роки він вживає наркотики.

Нагадаємо, трагедія сталася 27 травня. Міліція у той же день затримала Джемільова. Основна версія – вбивство з необережності. Сам Мустафа Джемільов каже, що мисливська рушниця належить йому, син узяв її без дозволу. У загиблого залишилися дружина і маленька дитина.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

271