«Міжнародна ізоляція - одна із цілей партії «Свобода» - це, безумовно, не те, що потрібно українському народу на відміну від більш тісної співпраці з Європейським Союзом», - заявив президент Групи прогресивного альянсу соціалістів і демократів у Європарламенті Ганс Свобода (Hannes Swoboda ) у листі Всеукраїнської профспілки діячів культури і мистецтв.

У документі, який надав у розпорядження редакції один із керівників профспілки - Дмитро Федоренко, розділяється стурбованість українських правозахисників «з приводу партії «Свобода» і з приводу тих недавніх подій, що розгорталися в Україні», і підкреслюється, що «Група прогресивного альянсу соціалістів і демократів у Європарламенті завжди підтримувала ідеї мультиетнічності, мультикультуралізму і плюралістичності суспільства».

«Я розцінюю поточні події і проходження партії «Свобода» в український парламент як вельми тривожні новини, - зазначає Ганс Свобода. - Це ще раз показує, що Україна і Європейський Союз мають стати ближче, а також мають посилити спільні дії для того, щоб мінімізувати зону впливу партії «Свобода» та її послідовників».

«ЄС закликає українську владу вжити подальших заходів у вирішенні проблем, які залишаються у сфері вибіркового правосуддя та судової реформи», - йдеться також у листі лідера фракції Європарламенту, повідомляє «Gazeta.ua».

Напередодні ще один депутат Європарламенту (група соціалістів, Польща) Марек Сівець піддав різкій критиці «Свободу». Він заявив: «Я бачив фотографію лідера «Свободи», а також Яценюка і Кличка разом, які демонструють єдність опозиції. Але я не можу уявити, що такі,люди як Кличко, які позиціонують себе європейцями, і Яценюк, з відкритим мисленням, тиснуть руку людині, яка публічно заявляє, що євреї - головна загроза для європейської цивілізації».

Самі українські націоналісти у відповідь заявили, що слова Сівця - «брудна провокація, яку організувала влада у Брюсселі». Більше того, «свободівець» Олег Панькевич, коментуючи звинувачення депутата Європарламенту Марека Сівця, прозоро натякнув, що використовувані «висловлювання деяких європейських політиків» з'являються «через незнання українських реалій або в результаті підкупу», звинувативши таким чином як мінімум трьох євродепутатів у некомпетентності та корупції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

256