У Москві не вважають поступками рішення країн-учасниць Митного союзу надати у перспективі статус спостерігача Україні, заявив журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

«Це абсолютно не поступка. Ми вітаємо прагнення України бути ближче до інтеграційних процесів», - сказав Пєсков.

Він нагадав, що за підсумками засідання Вищої Євразійської економічної ради в середу було підписане рішення, відповідно до якого голові Євразійської економічної комісії Віктору Христенку доручено опрацювати і в Мінську підписати з прем'єром України Миколою Азаровим меморандум, який «зафіксує прагнення України орієнтуватися на інтеграційні процеси» , повідомляє РІА «Новости».

Пєсков зазначив, що робота щодо формування економічних об'єднань у багатьох країнах світу йшла десятиліттями. «Це дуже скрупульозна, кропітка, розтягнута за часом робота, але вона приносить конкретні дивіденди кожній із країн-учасниць», - додав він.

Як раніше повідомляв ForUm, президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв заявив, що Євразійська економічна рада підтримала прагнення України отримати статус спостерігача в її інтеграційних організаціях.

Президент України Віктор Янукович заявив, що меморандум про участь України в роботі Митного союзу буде підписаний в Мінську 31 травня, у час засідання Ради глав урядів СНД.

22 травня Кабінет Міністрів схвалив меморандум про статус України у МС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

216