Цього року в Україні відкриють 150 дитячих будинків сімейного типу. Як передає кореспондент ForUm'у, про це сьогодні повідомила міністр соціальної політики Наталія Королевська у ході відкриття Центру соціально-психологічної реабілітації вагітних дівчат, які опинилися у складних життєвих обставинах, та Центру допомоги дітям Благодійної організації «Місто щасливих дітей» в Оболонському районі.

«Цього року ми плануємо відкрити 150 дитячих будинків сімейного типу. І в наступному році не менше 200 будинків. Наше завдання - позбутися інтернатної форми виховання, зробити так, щоб не сім'я обирала дитину, а дитина - сім'ю», - сказала вона.

За словами Королевської, на даний момент в Україні налічується 93 тисячі дітей-сиріт, 80% із них уже влаштовані у дитячі будинки сімейного типу, і до кінця року влада планує влаштувати в них ще 2% дітей.

Пріоритетним завданням влади, за словами Королевської, є влаштування всіх дітей-сиріт у будинки сімейного типу до 2020 року, проте міністр висловила сподівання, що це відбудеться раніше.

Нагадаємо, що дитячі будинки сімейного типу передбачають розміщення до 10 дітей.

Як повідомляв ForUm, 27 травня ц.р. уряд прийняв План заходів з виконання Національної стратегії профілактики соціального сирітства на період до 2020 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

245