У Харкові 17 червня відзначать річницю проведення Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Про це повідомили «УНІАН» у прес-службі Харківської міської ради з посиланням на заступника Харківського міського голови у справах сім'ї, молоді та спорту Олександра Попова.

За його відомостями, на святкування запросять вболівальників збірної Голландії, яка на Євро-2012 грала всі матчі групового етапу турніру у Харкові.

Попов зазначив, що у рамках святкування у Харкові відкриють місця для спілкування вболівальників збірної команди Голландії. Для цього оголошено конкурс серед барів і кафе, де будуть збиратися шанувальники футбольних баталій. У цих закладах будуть відкриті місця, обладнані символікою у голландському стилі.

Чиновник зазначив, що сувеніри, прапорці, шарфи, стрічки, головні убори, футболки, значки, вимпели нададуть харківським барам дипломатичний корпус Королівства Нідерланди та фан-клуб збірної Голландії.

За відомостями віце-мера, у кафе, які прийматимуть уболівальників, планують організувати перегляд матчів внутрішнього чемпіонату Нідерландів і матчів за участю збірної цієї країни.

Крім того, у Харківському історичному музеї відкриють виставку, присвячену подіям 2012 року у Харкові, за участю вболівальників збірної Голландії, які жили на території Журавлівського гідропарку в «Орандж-кемпі». Експозиція буде складена із фотодокументів, сувенірів і відповідної футбольної атрибутики.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

238