Отримання Україною статусу спостерігача при Вищій Євразійській економічній раді, в перспективі передбачає приєднання до Митного союзу Росії, Білорусі та Казахстану і згодом до Євразійського економічного союзу, заявив журналістам заступник генерального секретаря ЄврАзЕС Сергій Глазьєв.

«Ми виходимо з того, що, оскільки домовилися надати Україні статус спостерігача в Євразійському економічному союзі, який зараз тільки формується, це означає намір України увійти в цей союз. Тому що статус спостерігача надається тільки тим державам, які хочуть увійти в наше інтеграційне об'єднання», - сказав заступник генсекретаря ЄврАзЕС, повідомляє ІА «Новини-Казахстан».

Він пояснив, що вступити в Євразійський союз Україна зможе, попередньо вступивши у Митний союз. Глазьєв зазначив, що при цьому Україна не зможе брати участь в аналогічних угодах з Євросоюзом.

Як повідомляв ForUm, Євразійська економічна рада підтримала прагнення України отримати статус спостерігача в її інтеграційних організаціях. Про це повідомив сьогодні в Астані президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв.

Раніше радник Президента України - керівник Головного управління з питань міжнародних відносин Адміністрації Президента України Андрій Гончарук заявляв, що співпраця з країнами-учасницями Митного союзу не перешкоджає євроінтеграційному курсу України.

Він також заявляв, що Україна повинна знаходити баланс у відносинах як з Митним союзом, так і з Європейським Союзом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

223