Колишній заступник Національного банку України, ректор Міжнародного інституту бізнесу Олександр Савченко констатує, що причина у відході іноземних банків з України пов'язана не тільки зі станом фінансового ринку країни.

«Я не думаю, що іноземні банки, йдучи з України, роблять це виключно з причин стану нашого фінансового ринку, непрозорості на ньому, безперспективності», - зазначає він.

За його словами, причина відходу іноземних банків і згортання своїх українських дочірніх структур викликана кризою в єврозоні.

«Сьогодні ми спостерігаємо небезпечні речі - згортання балансів банками через негативні темпи зростання ВВП у Європі. В результаті фінансові установи скорочують філії або навіть згортають їх у ряді країн, скорочують кредитування, у них зменшуються активи», - зауважив Савченко.

У той же час, за його словами, стабільна ситуація у російських банках, які присутні на українському ринку, пов'язана з тим, що вони розуміють ризики нашого ринку.

«Стабільність присутності російського банківського капіталу на українському ринку обумовлена ​​ тим, що сусіди, на відміну від своїх колег із західних країн, згодні брати на себе практично ті ж ризики, що беруть на себе українські інвестори», - вважає експерт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

187